Project ondersteuning bij implementatie nieuw MES systeem

Gian ging de uitdaging aan en droeg bij aan een succesvolle implementatie van nieuwe MES software bij DAF Trucks Vlaanderen.

Gedurende de periode van een jaar, heb ik de kans gehad om als procesingenieur MES te werken bij DAF Trucks Vlaanderen N.V. gevestigd in Westerlo. De afkorting MES staat voor Manufacturing Execution Systems en wordt op grote schaal geïmplementeerd in fabrieken om productiegegevens voor productassemblage te beheren via mainframecommando's, werkinstructies, bestelkaarten, labels, DC-tools, machinecontroles, kwaliteitscontroles, mankrachttaken, enz.

In dit geval was het MES-systeem verouderd en moest een nieuw systeem (Siemens Global MES) worden geïmplementeerd in de nieuwe productiefaciliteiten voor carrosserie, verf en interieur, wat verband hield met de uitbreiding van de productiecapaciteit van vrachtwagencabines. Ik heb projectondersteuning verleend voor de implementatie van dit nieuwe MES-systeem, met een sterke focus op de productiegegevens zoals de stroom van fabrieksmodel, truckcabinevariaties, inhoud van orderkaarten en volgorde van kwaliteitscontroles.

Om de live fase van het nieuwe systeem te ondersteunen, heb ik training en documentatie voorbereid om eindgebruikers op te leiden, zoals teamleiders, voormannen en lijn PE-ingenieurs. Daarnaast heb ik data-updates geïmplementeerd voor productiewijzigingen in het bedrijf (geïnitieerd door lijn PE-ingenieurs) via mainframe- en instructieboeken.

Het nieuwe MES werd met succes, bij de eerste poging, met slechts kleine bugs (die allemaal binnen weken werden aangepakt) geïmplementeerd

Vorige pagina