IRIS certificaat voor nationaal onderhoudsbedrijf voor treinonderdelen

Met de ondersteuning van Trento Engineering behaalde deze opdrachtgever als eerste onderhoudsbedrijf in Europa het IRIS certificaat gebaseerd op ISO/TS 22163.

Trento Engineering heeft voor een nationaal onderhoudsbedrijf voor treinonderdelen de opdracht gekregen hen te ondersteunen in het behalen van het IRIS certificaat. De focus van de opdracht lag op First Article Inspection en Special Processes. Na een grondig onderzoek op de huidige stand vergeleken met de IRIS richtlijnen waren er veel tekortkomingen. Dat wil zeggen dat voor de speciale processen handboeken zijn aangemaakt en verspreid. Voor de FAI zijn de Process FMEA‘s gestart waarbij wij optraden als facilitator, de procedures en werkinstructies geschreven/aangepast. Hiermee waren de tekortkomingen opgelost.

Het resultaat is dat na een 2 weken durende audit het IRIS certificaat gebaseerd op ISO/TS 22163 behaald is. Zij hebben dit als eerste onderhoudsbedrijf in Europa behaald waar ze best trots op zijn.

Na de audit kreeg Trento een nieuwe opdracht om alle werkinstructies (80 stuks) van het warehouse te schrijven. Samen met magazijnmedewerkers is hiermee een goede start gemaakt voor 40 werkinstructies waar het warehouse op door zal gaan.

Kortom, de match met het onderhoudsbedrijf was er helemaal en we kunnen terugkijken op een geslaagd project.

Vorige pagina