NL flag DE flag UK flag
Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Passie voor techniek!

Passie voor techniek!

Een carrière lang leren!

Een carrière lang leren!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Oog voor detail!

Oog voor detail!

Medewerker aan het woord ...

Hallo allemaal,

Mijn naam is Alex Peters en ik ben sinds 2006 werkzaam voor Trento Engineering. Bij deze een kort overzicht van de projecten die ik sindsdien uitgevoerd heb.

Het begin kan ik me nog goed herinneren. Ik weet nog dat ik, na een lange treinreis, bij NedTrain Haarlem aankwam. Daar bij de draaistellen afdeling van revisie loopwerken heb ik de eerste 3 jaren van mijn loopbaan bij Trento een aantal logistieke projecten uitgevoerd. De overgang naar het volgende bedrijf/bedrijven is vloeiend verlopen. Na NedTrain kwam ik bij Flex-i-Trans terecht waarbij ik ergens in de tussentijd bij Keytec het SPC-system geïmplementeerd heb.

Bij Flex-i-Trans heb ik uiteindelijk zo‘n 3 jaren gewerkt. Begonnen ben ik aan de invoering van Lean principes. In eerste instantie heb ik hun ERP-systeem aangepakt, de volgende stap is geweest om een gedeelte van het proces compleet zelfsturend te maken. Toen Flex-i-Trans een nieuw futuristisch systeem in productie wilde nemen heb ik tenslotte alle productielijnen ontworpen en geïmplementeerd. Uiteraard alles weer compleet zelfsturend en poka yoke.

Na Flex-i-Trans kwam een DAF project met als doel de processen op te zetten om onderdelen vanuit Nederland en België in het buitenland te krijgen zodat DAF daar vrachtwagens kon gaan produceren. Na de projectfase van 1 jaar heb ik zelf vervolgens 2 jaren operationeel invulling gegeven aan de functie van Buitenland Coördinator bij DAF. In die functie was het mijn taak om ervoor te zorgen dat de benodigde onderdelen, op tijd en volgens voorschrift verpakt, en naar het buitenland verstuurd werden met de bijbehorende vereiste documentatie.

Na 3 jaren DAF heb ik de laatste 9 maanden bij JCI in Bochum (D) meegewerkt aan het opzetten van een nieuw CKD proces waarbij gepland was om vanaf Bochum dagelijks containers met interieur onderdelen te versturen naar JCI fabrieken over de hele wereld.

En nu, sinds JCI, werk ik voor NMBS. Hier houd ik mij bezig met ondersteunende consultancy voor de dienst Engineering in de Centrale Werkplaats.

Mijn verhaal teruglezend moet ik constateren dat het wat langer geworden is dan het beloofde ‘korte‘ overzicht. Dat komt natuurlijk doordat ik al 10 jaren bij Trento ben, maar vooral door het enthousiasme dat ik voel als ik begin te vertellen. Dat is een goed teken, het betekent dat ik via Trento projecten heb kunnen doen waar ik nu nog trots op ben.

Tot ziens,
Alex PetersGeplaatst op: 30-05-2016


« Vorige pagina