NL flag DE flag UK flag
Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Passie voor techniek!

Passie voor techniek!

Een carrière lang leren!

Een carrière lang leren!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Oog voor detail!

Oog voor detail!

Flexpoint neemt technisch consultancy en detacheringsbureau, Trento Engineering, over

Flexpoint Holding maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met de aandeelhouders van Trento Engineering BV om 100% van de aandelen over te nemen. De overname gaat in met ingang van 1 janauari 2014.


Trento Engineering BV is een technisch consultancy en detacheringsbureau. De organisatie is een kwaliteitsbewuste en gerespecteerde dienstverlener op gebied van het ontwikkelen en optimaliseren van productie- en supply chain processen.
Trento Engineering BV maakt als technisch consultancy bureau gebruik van van Lean- en Toyota Production sytems methoden. Beide methoden zijn gericht op het bottom-up verbeteren van bedrijfsprocessen. De markt van Trento Engineering BV in Nederland en België wordt steeds breder. De foodindustrie en zelfs de zorgsector zijn voorbeelden van deze verbreding. De organisatie heeft een duidelijke signatuur. Ondernemerschap, relatiegerichtheid en eigenheid vormen de kernwoorden voor het duiden van deze signatuur. Een belangrijk onderdeel van de transactie is dat de huidig algemeen directeur van Trento Engineering BV, de heer Math Winthagen, zich langjarig verbindt. De heer Winthagen blijft algemeen directeur van Trento Engineering BV.

“Het verheugt ons om Trento Engineering BV te kunnen verwelkomen binnen de Flexpoint groep. Trento Engineering BV is een bedrijf dat qua cultuur, en mensen naadloos aansluit bij de cultuur en werkwijze van Flexpoint", aldus Jos Gilissen, directielid Flexpoint Holding. “de heer Winthagen en Trento is voor ons geen onbekende. In het recente verleden is er collegiaal meerdere malen goed samengewerkt. Toen Trento Engineering BV te kennen gaf uit te kijken naar een geschikte partner om de continuïteit en groei verder te waarborgen zijn we snel met elkaar in gesprek gegaan. Met deze transactie geven we invulling aan onze strategisch wens om ook in de markt voor hoger opgeleid technisch personeel te opereren. Daarnaast zien we ook op commercieel gebied duidelijke synergie", aldus Gilissen.

Volgens de heer Winthagen, oprichter van Trento Engineering BV, bleek tijdens de gesprekken al snel dat er sprake was van een duidelijke synergie en een zelfde ondernemerscultuur. “De samenwerking zorgt ervoor dat er nieuwe wegen kunnen worden bewandeld om de groei van Trento Engineering BV te realiseren. Zo kunnen we o.a. profiteren van de kennis van Flexpoint op het vlak van recrutering van schaarse (bedrijfskundige) technici. De door ons gezochte technici zijn schaars en het onvoldoende beschikbaar hebben van kwalitatief goede mensen belemmert onze groei. Hierbij kunnen we ons voordeel doen met de kennis van Flexpoint. Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om in alle rust toe te werken naar een versterking van ons commerciële team. Flexpoint daarentegen heeft aangegeven dat zij de kennis over de propositie en werkwijze van Trento Engineering BV graag wil gebruiken in de uitbouw van haar divisie Professionals. Denk dan bijvoorbeeld aan Finance, Legal. Ook hier is de onderliggende filosofie van procesverbetering aan de orde", aldus Winthagen.

Trento Engineering BV, met hoofdkantoor in Sittard, is een organisatie met 2 kantoren in Nederland. Het bedrijf kent een stabiele omzet – en winstontwikkeling. De overname biedt ook extra kansen op de Belgische markt.

Flexpoint Holding BV is een internationale HR dienstverlener, actief in België en Nederland. Flexpoint richt zich enerzijds op de individuele vraag van mensen naar uitdagend en betaald werk. Anderzijds op de vraag van bedrijven en organisaties naar gekwalificeerde medewerkers en gekwalificeerde oplossingen voor HR vraagstukken. Om dit te realiseren bieden wij een pallet aan dienstverleningsconcepten. Van uitzendarbeid, werving en selectie, on site services, international recruitment, professionals en HR services tot huishoudhulpen in België.
In 2013 had Flexpoint Holding BV dagelijks meer dan 3000 medewerkers aan de slag. De groep kende een omzet van € 76 miljoen euro, gerealiseerd door 120 corporate medewerkers vanuit een 30 tal vestigingen en on site locaties.

Meer informatie
Flexpoint
J. Gilissen
Tel. 088-666 0701


Geplaatst op: 27-05-2014


« Vorige pagina