NL flag DE flag UK flag
Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Passie voor techniek!

Passie voor techniek!

Een carrière lang leren!

Een carrière lang leren!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Oog voor detail!

Oog voor detail!

De jeugd heeft de toekomst

Op dinsdag 12 juli heeft Trento Engineering, vertegenwoordigd door Mike Roodvoets, Hans Kroon en Mozes Haumahu, een presentatie gegeven aan een zestal leerkrachten vanuit het basisonderwijs bij KOMA in Roermond.

Trento en KOMA zijn beiden aangesloten bij het MakeTechPlatform, een platform dat staat voor het stimuleren en bevorderen van innovatie, kennis en netwerk binnen de maakindustrie. Zowel Trento als KOMA zijn gevraagd om deel te nemen aan een initiatief om techniek en de passie daarvoor, weer onder de aandacht te brengen bij de basisscholen. Op de basisscholen wordt immers de eerste interesse gevormd vóór techniek.

De achterliggende gedachte is dat er veel vraag is naar techneuten, echter is de vraag groter dan het aantal beschikbare werknemers. Deze ontwikkeling is onder andere te zien in de Brainport regio, het Chemelot terrein et cetera. Ook Trento Engineering wil graag haar steentje bijdragen om mensen en scholieren in het bijzonder, te interesseren voor de techniek. In de afgelopen weken is Trento volop in gesprek geweest met KOMA en daaruit is de samenwerking ontstaan om leerkrachten onze werkvormen, kennis en projecten, te laten zien. Om op deze manier interesse op te wekken voor te techniek.

We zijn zeer enthousiast over dit initiatief en zijn dan ook blij dat wij als Trento Engineering de gelegenheid hebben gekregen om een koppeling te maken tussen het onderwijs en het werken in de techniek.


Geplaatst op: 19-07-2016


« Vorige pagina