NL flag DE flag UK flag
Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Passie voor techniek!

Passie voor techniek!

Een carrière lang leren!

Een carrière lang leren!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Oog voor detail!

Oog voor detail!

Medewerker aan het woord ...

Hallo allemaal,

mijn naam is Mike Roodvoets, 25 jaar, en ik ben sinds juni 2015 werkzaam bij Trento Engineering. In onderstaande alinea‘s geef ik jullie een korte samenvatting van mijn werkzaamheden bij Inalfa Roofsystems te Venray waar ik ben gedetacheerd.

Het is allemaal begonnen tijdens mijn afstudeerstage. Ik mocht op gesprek bij Trento, omdat een van de recruiters mijn profiel op LinkedIn onder ogen kreeg via een gezamenlijke kennis. Wat ik nooit zal vergeten is dat de recruiter mij kwam halen in Veldhoven, waar ik afstudeerde. Niemand in het bedrijf geloofde dat. Het gesprek verliep goed en de week erna mocht ik mee naar Inalfa om daar te kijken of het ook klikte. Het feit dat ik twee dagen later opgebeld werd dat ik aangenomen was bewees dat de klik er inderdaad was.

Op 29 juni ben ik begonnen bij Inalfa als Test Engineer voor BMW, ongeveer twee weken voordat ik mijn diploma van de HAN Automotive opleiding op mocht halen. Een week na de diploma-uitreiking heb ik meteen vijf weken (onbetaald) verlof opgenomen omdat ik met mijn vriendin een rondreis door Italië, Oostenrijk en België ging maken. Dit is een van de dingen die mij zo aanspreken aan Trento, de flexibiliteit die het bedrijf je biedt. En dat meteen al in de eerste maand van mijn carrière!

Nu het duidelijk is hoe ik bij Trento Engineering terecht gekomen ben, wil ik graag wat vertellen over mijn werkzaamheden bij Inalfa. Ik ben hier een Test Engineer voor BMW, wat inhoud dat je het gehele validatieproces (testen, rapporteren en plannen van deze testen) van de BMW projecten begeleid. Het fijne hieraan is dat je een 50-50 verdeling hebt tussen fysiek en bureau werk. Wat voor een druktemaker als mijzelf ideaal is.

Een typische (ideale) dag gaat dan ook als volgt. Eerst bekijk je onder het genot van een kop koffie je email om te kijken of je project Test Engineer (je leidinggevende, degene die al het werk verdeelt) nog nieuwe informatie heeft gestuurd. Daarna ga je aan de slag met het uitvoeren van je test of het rapporteren hiervan. Voor het uitvoeren van een test moet je vaak in gesprek met leden van het projectteam om duidelijk te krijgen wat zij precies getest willen hebben. Als dit duidelijk is bouw je de opstelling op en plaats je de opstelling (wanneer nodig) in een van de klimaatkasten. Hierna voer je metingen uit en verwerk je de resultaten tot een rapport. De duur van een test varieert van een aantal uur tot een aantal weken.

Daarnaast ben ik dit jaar stagebegeleider geweest, heb ik mijn Six Sigma greenbelt behaald én ben al een aantal keer mee geweest naar een testcircuit. Het is al met al een mooi, leerzaam en druk jaar geweest. En ik weet zeker dat het komend jaar nog beter gaat worden!

Na het schrijven van dit verhaal besef ik weer eens hoe veel geluk ik heb gehad, en hoe erg ik het naar mijn zin heb hier bij Trento (en Inalfa). Bedankt voor het lezen, en nog een fijne dag gewenst!

Gegroet,
Mike Roodvoets


Geplaatst op: 07-07-2016


« Vorige pagina