NL flag DE flag UK flag
Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Uitdagende projecten in complexe omgevingen!

Passie voor techniek!

Passie voor techniek!

Een carrière lang leren!

Een carrière lang leren!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Wij zetten onze klanten op het goede spoor!

Oog voor detail!

Oog voor detail!

Medewerker aan het woord ...


Na ruim 21 jaar werkzaam te zijn geweest als Engineer binnen de Bodyshop van NedCar was het in 2006 tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze heb ik in Trento zeker gevonden. In de afgelopen 10 jaar ben ik bij een aantal bedrijven aan het werk geweest, waardoor mijn blikveld aardig werd verruimd. Ik heb werkzaamheden uitgevoerd als Logistic Engineer, Process Engineer, Industrial Engineer, Production Process Engineer en Senior Production Engineer. In totaal heb ik meer dan 5 jaar voor NedTrain gewerkt, met name in Haarlem en Tilburg. In Haarlem ben ik begonnen met het ontwikkelen van werkinstructies voor revisiewerkzaamheden aan ICM-draaistellen. Daarna als Logistic Engineer in de voorbereiding van het ICM-revisie-project. Vervolgens heb ik in Tilburg logistieke concepten ingericht t.b.v. het VIRM-project. Toen dit gereed was heb ik een concept ontwikkelt voor de controle voor onderhoud aan de loc1700.

Op verzoek van NedCar heb ik de sequentiële aansturing van de Bodyshop voor de Outlander ingericht, werkzaamheden bij mijn oud-werkgever die voor mij gesneden koek waren. Nadat ik samen met een collega een quick-scan heb uitgevoerd bij een fabrikant van hefsteigers ben ik bij ASML aan de slag gegaan. Als Industrial engineer heb ik het 2-bin-concept binnen de cleanroom-omgeving ingericht.

Weer terug bij NedTrain - eerst in Tilburg en later in Haarlem - heb ik enkele kortlopende opdrachten uitgevoerd. Vervolgens heb ik in het kader van het DDZ-project een haalbaarheidsonderzoek gedaan voor een nieuw te bouwen cross-dock-center. Met leveranciers zijn afspraken gemaakt over het leveren van typeafhankelijke modules en was ik betrokken bij het inrichten van de afdeling Montage.

Door een aantal cursussen, welke binnen Trento werden gegeven, heb ik mijn kennis kunnen verruimen en toepassen bij de opdrachtgevers. Met name de cursus AutoCAD kwam goed van pas voor mijn werkzaamheden als layout-beheerder van de Plaat en Componenten Fabriek van DAF in Eindhoven. Hier bleek standaardisatie een issue. Daarnaast was ik projectleider voor de ontwikkeling en herinrichting van een groot deel van de fabriek.

Ook heb ik enkele kortdurende opdrachten gehad. Bij een producent van verwarmingsradiatoren heb ik problemen met hun conveyor-transport geanalyseerd. Verder heb ik een layout voor een nieuw te bouwen fabriek voor de productie van elektrische stadbussen ontwikkeld.

Terug bij NedTrain in Haarlem werkte ik aan montage-werkinstructies voor de productie van de VIRMm1. Vanwege op handen zijnde uitbreidingen bij DAF in Eindhoven kreeg ik de vraag om hen weer te komen ondersteunen. Omdat een Trento-collega mijn werkzaamheden in Haarlem kon overnemen was dit mogelijk. Vandaar dat ik nu bij DAF betrokken ben bij de uitbreiding van de Pershal, een van de grotere uitbreidingen bij dit bedrijf. Alweer een mooie uitdaging.

Gé Franssen


Geplaatst op: 02-12-2016


« Vorige pagina